Recept Lagom 
                                                 Billigt, Gott & Smått till Vardag & Fest !

Senaste 5 uppgifter

  • Bogbladsstek i ugn. ca 1,6 kg
  • Laxlåda 2-3 port
  • Saffranslängd med mandelmassa. Ugn: 200 grader
  • Gratinerad Tonfisklåda 3-4 port
  • Soppa fylld med mycket eller lite smak av chili. 2-3 port

2017-10-04

Bullar i en brödform

Jag ville inte vara sämre än alla andra idag så det blev bullbak med kanel. Men valde att prova en ny sak som jag inte gjort förut och det var att lägga allt i en avlång brödform. Det finns en bullkaka som man gör med vaniljkräm på liknande vis fast i rund form då. Men kantig som jag är valde jag en rektangulär form och tog kanel istället för vaniljkräm. Medan jag väntade på jäsningen så kom jag på att dessa, om det blir något kvar vill säga, är nog väldigt goda att göra fattiga riddare av sen. 
        ________________________________________________________________________________

DSC_3340.jpg

Bullar i en brödform             Ugn: 175-200 grader

Smör/margarin 60 g                                                 DSC_3302.jpg
Torrjäst nästan 1 msk
Mjölk 1,25 dl 
Ägg 1 st
Sirap 2 msk vit 
Vetemjöl ca 5 dl
Salt 0,5-1 krm

Kanelsmet

Margarin ca 50 g                                          DSC_3306.jpg
Strösocker 0,5 dl
Kanel 3-4 tsk (eller efter smak)

Smält fettet och tillsätt mjölken. Låt det bli lite varmare än fingervarmt. Lägg sirap och salt i en bunke. Häll upp mjölet i ett mått och tillsätt torrjästen där i. Häll mjölkblandningen i bunken och därefter mjölet med jästen och ägget. Vispa till deg. Låt jästa ca 20-30 min.

Häll alla ingredienser till kanelsmeten i en mixer eller rör med gaffel ihop till en smet.                                                                                                  DSC_3312.jpg

Ta upp degen och knåda ihop och dela i två delar. Kavla eller tryck ut den ena i en smord mjölad rektangulär brödform. Bred på hälften av kanelsmeten.

Kavla ut den andra degbiten till en rektangulär platta ca 25×35 cm och bred på resten av kanelsmeten. Rulla ihop till en rulle från långsidan och skär 14 bitar. Lägg dessa på degen med kanelsmeten i formen.

Låt jäsa ca 20-30 min igen.  
      DSC_3315.jpg
Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader i 20 min. Alternativt 175 grader i 30 min. Själv sänkte jag temperaturen efter halva tiden när jag märkte att den mörknade lite fort. Prova dig fram.

Stjälp upp “bullen” på galler och låt svalna under duk.

Skär upp lagom tjocka bitar och njut.                      
                                                                                            DSC_3345.jpg
            _____________________________________________________________________________

Admin - 14:17:59 @ Recept | 1 kommentar

  1. Recept Lagom

    2017-10-05

    Lite mer socker i degen skulle jag nog rekommendera då jag är en sockerråtta. :-) Dessutom ska jag nästa gång dela upp den undre degen i 2 och ha på smet på en till. Annars blev halva skivan utan kanel.. I övrigt blev jag mycket nöjd med denna. / Marina

Lägg till kommentar

Fill out the form below to add your own comments