2017-09-26
Perssons överraskningskaka
1 ägg
1,25 dl socker
50-75 g smält smör
1,5 dl mjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk
Glasyr/Topping
0,5-0,75 dl grädde
0,5 dl päronlikör (xante)
75 g choklad
1 tsk smör
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda runt med gaffel.
Smält margarin och låt svalna lite.
Tillsätt allt inkl mjölk till äggblandningen och vispa runt lite snabbt.
Häll detta i en smord liten form. Min är ca 20 x 8 cm.
Grädda på nedersta falsen i 175 grader ca 15-20 min.
Glasyren/Toppingen tillreds genom att grädden kokas upp i en liten kastrull och sen tillsätts likör, choklad och smör. När choklad och smör har smält är det klart.
Häll detta på den urtagna upp och ned vända kakan och låt det gottas in.
Admin - 19:31:11 @ Recept | Lägg till kommentar
START OM MIG KATEGORIER GALLERI KONTAKTA
Inga nya kommentarer