Recept Lagom 
                                                 Billigt, Gott & Smått till Vardag & Fest !

 

Senaste 5 uppgifter

  • Pepparkakssockerkaka
  • Saffransbullar med katrinplommon
  • Bogbladsstek i ugn. ca 1,6 kg
  • Laxlåda 2-3 port
  • Saffranslängd med mandelmassa. Ugn: 200 grader

2020-01-02

Pepparkakssockerkaka

När jag gjorde saffransbullar med marinerade katrinplommon så sparade jag vätskan (marinaden) från detta och använde i detta recept av pepparkakssockerkaka.

2 dl socker
2 ägg

2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskryddor
2 tsk vaniljsocker

25 g smält smör
1 dl filmjölk (lättfil fungerar också)
0,5 -1 dl marinad från saffransbullar med marinerade katrinplommon. Dvs 13 st smått hackade katrinplommon som legat i 0,5 - 1 dl xante, päronkonjak i ca 20 min. Vätskan som blev kvar när dessa silats användes här.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. 

Blanda alla torra ingredienser i en skål/djup tallrik och vispa runt lite med en gaffel så allt blandar sig. Tillsätt detta och alla andra ingredienser till äggsmeten och blanda samman snabbt på låg hastighet med elvispen. Häll smeten sen i en bröad form och grädda lite lägre i ugnen på ca 175 g vanlig ugn och ca 30 - 40 min. Prova med sticka redan vid 30 min då alla ugnar är olika.

Admin - 12:32:16 @ Recept | Lägg till kommentar